fbpx

Jens

Hi,

Ik ben Jens De Brabanter. Een jonge creatieve dertiger – jup ‘t is gebeurd dit jaar – gepassioneerd door fotografie met een hoekje af ! 

Tijd voor een hobby

Tot mijn 17e stond mijn leven in het teken van voetbal. Helaas moest ik stoppen door enkele blessures en om eerlijk te zijn, zat er ook geen Vincent Kompany in mij ! Buiten misschien op het vlak van blessures.
Maar ik kreeg dus opeens hopen tijd en besloot mezelf als hobby Photoshop aan te leren. Het leek me leuk om verschillende beelden samen te voegen, ze te combineren of herwerken. Gaandeweg begon ik zelf ook foto’s te nemen om deze daarna te bewerken in Photoshop. Na verloop van tijd ontdekte ik dat ik veel meer aangetrokken werd door de werkelijkheid, het echte, dingen die er reeds zijn, in plaats van nieuwe dingen te creëren via Photoshop. Het waren deze echte dingen die mij een gevoel gaven, iets losmaakten bij mij. Zo ontstond mijn liefde voor fotografie en startte ik met jdb-fotografie.

Jens, de fotograaf

Als ik zelf op een foto moet staan, heb ik nogal de neiging om nogal geforceerd te lachen. Chandler Bing, is that you?
Ik denk dat dit een overblijfsel is van dat ik vroeger iets te veel geconfronteerd ben geweest met ‘Colgate, cheeeeeeese’-fotografen. No hard feelings meneer de schoolfotograaf en mevrouw de communiefotograaf !
No worries, het heeft mij voor alle duidelijkheid geen trauma bezorgd, hoogstens dat ik een pro ben in het geforceerd lachen.

Als ik naar deze foto’s terugkeek, merkte ik dat ik dat gewoon niet was en mezelf dus totaal niet herkende. 
Vanuit deze ervaring en hoe ik zelf in het leven sta, ga ik dus juist niet voor zo’n afgelikte, geposeerde foto’s. Ik ga voor ongedwongen foto’s die echt zijn, herkenbaar aanvoelen en jullie tonen zoals jullie echt. Perfectly imperfect ! 

Daarnaast verlopen mijn fotoshoots à’laise. Geen druk, opgejaagd gedoe of tot op de minuut getimede fotoshoots. Pas als jullie helemaal op jullie gemak zijn, kan ik jullie fotograferen zoals jullie zijn. Bovendien wil ik dat een fotoshoot ook een leuk moment is vol plezier, lachen, plagen, gek doen en genieten van elkaar. Zodat jullie er later met plezier aan terug denken !

Jens, de mens

Moest ik een vraag zijn in ‘De Slimste Mens ter Wereld’, zouden dit de 5 antwoorden zijn:

  • Tattoo
  • Italië
  • Muziek
  • Sucker voor licht
  • Houdt niet zo van honden

Stop de klok ! 

Ik vind het zalig hoe je met een tattoo net zoals met een foto een verhaal kan vertellen en dit ook voor eeuwig kan vastleggen. En ik moet toegeven, het cliché klopt: “Eens ge begint…’
Ik heb er ondertussen zelf 4 en denk niet dat het hier bij zal blijven. Sorry mama !

Ik ben een grote fan van alles wat met Italië te maken heeft. Pasta, pizza, wijn, limoncello, I love it ! Het land en de taal vind ik ook mooi hoor ! 

Ik hou van het helemaal opgaan in muziek en jezelf helemaal herkennen in de tekst van een liedje. Helaas kan ik zelf geen enkele noot spelen. Ik heb dan ook menig blokfluit kapot gegooid tijdens mijn studententijd omdat het absoluut niet wilde lukken. Bovendien heb ik ook nog steeds moeite met het in de maat klappen. Dus pretty obvious dat er aan mij geen muzikant verloren is gegaan.

Hoera voor licht ! Licht is zo inspirerend, je kan er zo’n creatieve dingen mee doen en het zorgt altijd voor sfeer.  Verschiet dus niet als je mij zo blij als een kind ziet bij zonlicht dat binnenvalt, een hemel die verschillende kleuren uitslaat of licht bij concerten. 

Houdt niet zo van honden is eigenlijk een mooie vertaling voor mijn giga angst voor honden. En met giga overdrijf ik echt niet. Steeds de straat oversteken, snel weglopen – Usain Bolt is er niets tegen – , gillen als een klein meisje. Jup, ik heb het allemaal gedaan en doe het nog steeds als ik een hond zie. Ohja, chihuahua’s vallen hier ook onder. 
Dus voor alle mensen die graag op de foto willen met hun hond, scusi maar ik zal dit niet kunnen doen. Tenzij het foto’s vanop 100m afstand mogen zijn. 

Geïnteresseerd? Let's talk !

Info@jdb-fotografie.be – +32 477 66 19 44

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds.
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google